Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوران دانشجویی بخشی از سوابق کاری دانشجویان می‌شود، اگر دانشجویان با مراجعه به سایت تأمین اجتماعی و پرداخت حداقل 12 درصد یا حداکثر 18 درصد حق بیمه متقاضی این خدمت باشند.

روزنامه ایران : دوران دانشجویی بخشی از سوابق کاری دانشجویان می‌شود، اگر دانشجویان با مراجعه به سایت تأمین اجتماعی و پرداخت حداقل 12 درصد  یا حداکثر 18 درصد حق بیمه متقاضی این خدمت باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گوید منابع بخش دولتی و تأمین اجتماعی برای تسریع در ارائه این خدمت، تأمین شده است. اخیرا، سازمان تأمین اجتماعی کشور در تفاهمنامه‌ای با سازمان دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تمهیداتی را در نظر گرفته تا دانشجویان استفاده حداکثری از این بیمه‌نامه داشته باشند.

بر اساس آمار حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در سراسر کشور هستند که این جمعیت در زمان تحصیل در دانشگاه که از 2 تا ۱۲ سال می‌تواند ادامه داشته باشد؛ عمدتاً فاقد پوشش بیمه‌ای هستند. مهدی شکوری، مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی در گفت‌وگو با «ایران» به تشریح جزئیات بیمه دانشجویان پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

هدف از اجرای طرح بیمه تأمین اجتماعی برای دانشجویان چیست؟
بیمه تأمین اجتماعی یکی از ارکان اصلی زندگی اجتماعی امروز در سراسر دنیا محسوب می‌شود و اهمیت آن برای اقشار گوناگون جامعه واضح و روشن است. در واقع پی‌ریزی و توسعه این مهم، مطالبه عموم مردم و مسئولیت کارگزاران کشورهاست.اهمیت تأمین اجتماعی از کارکرد اجتماعی و اقتصادی نشأت می‌گیرد، زیرا تأمین اجتماعی سبب افزایش امید به زندگی، بهبود وضعیت و کیفیت زندگی افراد، ارتقای سطح فرهنگی و بهداشتی، کاهش فقر و متعادل کردن توزیع درآمد، کاهش ریسک و نااطمینانی از آینده می‌شود.خوشبختانه در قوانین و احکام بالادستی جمهوری اسلامی ایران، اهمیت تأمین اجتماعی مورد تأکید قرار گرفته است. مطابق اصل 29 قانون اساسی «برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، ازکارافتادگی، بی‌سرپرستی، درراه‌ماندگی، حوادث و سوانح و نیاز به خدمات بهداشتی درمانی و مراقبت‌های پزشکی به‌صورت بیمه و غیره، حقی است همگانی. دولت مکلف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایت‌های مالی فوق را برای یک‌یک افراد کشور تأمین کند.»همچنین تبصره 1 ماده 1 قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی مقرر می‌دارد؛ «برخورداری از تأمین اجتماعی به نحوی که در این قانون می‌آید حق همه افراد کشور و تأمین آن، تکلیف دولت محسوب می‌شود.»از طرفی به‌موجب ماده 1 قانون تأمین اجتماعی اجرا و تعمیم و گسترش انواع بیمه‌های اجتماعی مأموریت بنیادی سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفته است.سازمان تأمین اجتماعی در راستای مأموریت و وظیفه ذاتی خود به‌منظور توسعه و گسترش پوشش بیمه‌های همگانی، انـواع مختلفی از طـرح‌ها و پوشش‌هـای بیمه‌ای را برای آحاد جامعه متناسب با شغل، گروه اجتماعی و توان اقتصادی آنان، در چهارچوب قوانین و مقررات، طراحی و عملیاتی کرده است تا همه افراد جامعه بتوانند با بیمه‌پردازی در زمان نیاز از حمایت‌های تأمین اجتماعی بهره‌مند شوند. یکی از طرح‌های توسعه پوشش بیمه‌ای، بیمه تأمین اجتماعی دانشجویان در دوران اشتغال به تحصیل است.


    اجرای این طرح چه مزایایی دارد؟
دانشجویان طی مدت تحصیل خود عموماً فاقد حمایت‏‌های بیمه‏‌ای هستند، لذا قرار گرفتن آنان در زمره بیمه‏‌شدگان اصلی سازمان تأمین اجتماعی و برخورداری از حمایت‏‌های بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و درمان برای دانشجو و افراد تحت تکفل آنان در ایام تحصیل، می‌‏تواند ضمن ایجاد اطمینان خاطر و امید به آینده، بهره‌‏وری و کارآمدی بیشتر در تحصیل و انجام وظایف شغلی و اجتماعی را برای آنان موجب شود. در قالب این طرح، دانشجویان شاغل به تحصیل بین 18 سال تا 50 سال تمام می‌توانند در ایام اشتغال به تحصیل با انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه مربوطه از حمایت‌های بازنشستگی، از کارافتادگی، فوت و درمان حسب مورد بهره‌مند شوند.


    دانشجویان چطور می‌توانند از این خدمات بهره‌مند شوند؟
دانشجویان می‌توانند با ورود به سامانه خدمات الکترونیکی سازمان به آدرس es.tamin.ir تمام مراحل ثبت‌نام، اختصاص شماره بیمه، انتخاب نوع پوشش بیمه‌ای و انعقاد قرارداد، پرداخت حق بیمه و... را به‌صورت غیرحضوری و برخط انجام دهند.


    نرخ حق بیمه و حمایت‌ها در این بیمه به چه صورت است؟
بر اساس قانون اصلاح بند «ب» و تبصره 3 ماده 4 قانون تأمین اجتماعی و با توجه به مفاد ماده 4 آیین‏‌نامه اجرایی مربوطه، مصوب 29‏‏‏/07‏‏‏/66 هیأت ‏وزیران، نرخ پرداخت حق‏ بیمه دانشجویان شامل موارد زیر است:الف: بیمه بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی با نرخ 14 درصد (12 درصد سهم بیمه‌شده + 2 سهم دولت)ب: بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی با نرخ 16 درصد (14 درصد سهم بیمه‌شده + 2 درصد سهم دولت)ج: بیمه بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت با نرخ 20 درصد (18 درصد سهم بیمه‌شده + 2 درصد سهم دولت)همچنین چنانچه دانشجویان تحت تکفل پدر یا مادر بیمه‌‏پرداز خود هستند، بدون پرداخت حق‏ سرانه درمان از خدمات درمانی سازمان نیز بهره‏‌مند می‌شوند. همچنین متقاضیان در صورت تمایل می‌توانند با پرداخت حق سرانه درمان خود و افراد تحت تکفل از خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی در مراکز درمانی ملکی و طرف قرارداد در سراسر کشور استفاده کنند.


    درباره دانشجویانی که مستمری بازماندگان دریافت می‌کنند آیا با پرداخت این حق بیمه، مستمری آنها قطع می‌شود؟
خیر! دانشجویانی که مستمری بازماندگان دریافت می‌کنند و همزمان نسبت به انعقاد قرارداد بیمه دانشجویی و پرداخت حق بیمه اقدام می‌کنند مستمری دریافتی آنان تداوم یافته و به علت بیمه دانشجویی قطع نخواهد شد.


    اخیراً تفاهمنامه‌ای با سازمان امور دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای توسعه بیمه دانشجویان داشتید، بر این اساس چه اتفاق جدیدی قرار است رخ دهد؟
این تفاهمنامه به‌منظور توسعه و گسترش پوشش بیمه‌ای جامعه دانشجویان با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منعقد شده و بر اساس مفاد تفاهمنامه همکاری دوجانبه‌ای در زمینه تولید محتوای آموزشی و اطلاع‌رسانی شرایط و حمایت‌های بیمه‌ای به دانشجویان، ایجاد لینک سیستم بیمه دانشجویان در سایت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ایجاد میز خدمت تأمین اجتماعی در محیط‌های دانشگاهی و دانشجویی، برگزاری برنامه‌ها و نشست‌های ویژه بیمه دانشجویان همکاری انجام خواهد شد. امیدوارم این طرح بتواند یکی از مهم‌ترین مطالبات جامعه دانشجویی کشور مبنی بر بیمه‌پردازی همزمان با اشتغال به تحصیل در دانشگاه و مؤسسات آموزشی را برآورده سازد.


    با توجه به اینکه صدور بخشنامه در این زمینه به سال 97 بازمی‌گردد اما با استقبال کم دانشجویان روبه‌رو بوده، علت این استقبال کم چه بوده؟
عمدتاً به دلیل عدم اطلاع‌رسانی، کمتر مورد اقبال دانشجویان قرار گرفته و بر اساس تفاهمنامه جدید و با تولید محتوای آموزشی و اطلاع‌رسانی درباره شرایط و حمایت‌ها، ایجاد میز خدمت و لینک سیستم بیمه دانشجویان در سایت دانشگاه‌ها و دیگر مواردی که اشاره شد انتظار می‌رود دانشجویان بیشتری از این امکان بهره ببرند.

انتهای پیام/

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان تأمین اجتماعی تأمین اجتماعی تحقیقات و فناوری تأمین اجتماعی بیمه دانشجویان پوشش بیمه ای وزارت علوم حمایت ها پرداخت حق درصد سهم حق بیمه بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۷۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد

به‌گزارش خبرگزاری مهر، ایرج نادری عصر یکشنبه با اعلام این خبر در مورد پروژه لیست هوشمند حق‌بیمه گفت: طراحی و ساخت پروژه هوشمندسازی لیست‌های حق بیمه ارسالی کارفرمایان از ابتدای سال ۱۴۰۱ آغاز و با توجه به گستردگی و اهمیت پروژه، پس از طی کردن فازهای آزمایشی در شعب مختلف کشور به صورت کامل عملیاتی و مطابق برنامه‌ریزی انجام شده و از ۱۶ اردیبهشت ماه در کلیه شعب تأمین‌اجتماعی سراسر استان فارس اجرایی خواهد شد.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان فارس بیان کرد: با توجه به رویکرد نوین سازمان تأمین اجتماعی مبنی بر یکپارچه‌سازی، هوشمندسازی و شفاف‌سازی و بهره‌گیری از توان شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر دستیابی به تأمین‌اجتماعی هوشمند، برنامه عملیاتی هوشمندسازی لیست‌های حق بیمه ارسالی کارفرمایان که در دستور کار مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تأمین‌اجتماعی قرار داشت اکنون به مرحله اجرا رسیده است.

نادری در مورد مزایای ارسال لیست هوشمند گفت: در این پروژه تلاش شده است تا بخش عمده کنترل‌هایی که تاکنون بعد از تکمیل و ارسال لیست حق‌بیمه، در شعب و در غیاب کارفرما بر روی لیست‌های دریافتی اعمال و در مواردی سبب ایجاد بدهی یا اعمال جریمه برای کارفرمایان می‌شد، به‌صورت برخط و در زمان ثبت لیست بر روی آن اعمال شود و بازخورد لازم برای اصلاح اشکالات و نواقص احتمالی به کارفرما داده شود.

وی افزود: در واقع با اجرای پروژه لیست هوشمند و تعمیم آن، تمامی پردازش‌های لیست حق بیمه کارفرمایان به‌صورت متمرکز و هوشمند و همزمان با تکمیل لیست انجام می‌شود و کارفرما فرصت خواهد داشت نواقص احتمالی را پیش از ارسال آن رفع کند.

به گفته نادری پرداخت برخط و آسان حق‌بیمه، جلوگیری از تضییع حقوق بیمه‌شدگان با ایجاد خطای کاربری، انجام برخط پردازش‌های لیست و مطلع شدن برخط کارفرمایان از نتیجه پردازش‌ها، کاهش ازدحام در شعب و پیشگیری از معطل شدن مراجعان، ایجاد نشدن بستانکاری‌های کاذب، جلوگیری از انباشت بدهی‌ها و جرایم پرداخت لیست، کنترل عناوین شغلی و ریز دستمزدها، کنترل میزان رشد دستمزدها و مزایای مشمول کسر حق بیمه و جلوگیری از بروز خطا و اعتراض کارفرمایان از دیگر مزایای این طرح است.

نادری همچنین به کارفرمایان توصیه کرد با توجه به جدید بودن این طرح و جهت آموزش و احیاناً رفع مشکلات، اکیداً لیست حق بیمه کارکنان خود را قبل از ۲۵ اردیبهشت ماه ارسال نمایند.

وی افزود: آموزش‌های لازم به صورت فایل‌های تصویری و نوشتاری بر روی وب سایت این اداره کل به آدرس fars.tamin.ir موجود است.

کد خبر 6097642

دیگر خبرها

  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌ اجتماعی
  • حق بیمه اجتماعی ۱۰۴ بانوی سرپرست خانوار در قشم پرداخت شد
  • تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی
  • ارائه ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان تامین‌ اجتماعی
  • هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • سهام سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران واگذار نشده است
  • پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد